Deze uitjes zijn eigenlijk lekker op, bij, door eh.. zo’n beetje alles. Op een tosti met geitenkaas bijvoorbeeld. Of door een couscous-schotel. Of bij een kaasplank. Kortom, maak eens een lading en bewaar ze in een goed afgesloten bakje in de koelkast. Dan kan je er steeds een beetje van pakken om je maaltijd mee op te leuken.

Ingrediënten: 

5 (rode) uien
7 steranijsjes
2 el suiker
4 el balsamicoazijn
8 laurierbladeren

Bereidingswijze:

Pel de uien en snij ze in ringen. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien op laag vuur totdat ze glazig zijn. Blus af met de balsamicoazijn en voeg suiker, steranijs en laurier toe. Laat op laag vuur door pruttelen totdat ze helemaal zacht en donker van kleur (van de balsamico, niet omdat ze aangebrand zijn ;-)) zijn.

Af laten koelen en in een luchtdicht doosje of weckpotje in de koelkast bewaren.