Geitenkaas; either you love it or you hate it. Gelukkig zijn er veel mensen die er van houden. Deze mensen verras je tijdens een borrel met deze charmante geitenkaas bonbons. Een perfecte mix van zuren, met een zoetje en een krokantje. En stiekem is het ook wel een lekker werkje om van zachte geitenkaas mooie bonbonnetjes te kneden šŸ˜‰

Ingrediƫnten:
(voor ca 10 bonbons)

150 gram zachte geitenkaas
10 bevroren frambozen
1 el honing
1/2 el balsamico stroop
20 gram walnoten
1 el gekarameliseerde uitjes
1 appel
evt. een takje tijm

How-to:
Rooster de walnoten in de oven of in een droge koekenpan totdat ze beginnen te geuren. Leg ze dan apart en laat afkoelen. Doe de zachte geitenkaas in een kom en meng de honing en balsamico stroop erdoorheen. Breng eventueel nog wat op smaak met zout en peper. Neem steeds een beetje van het geitenkaas mengsel en vouw dat rond een framboos. Zorg dat de framboos helemaal bedekt is. Doe dat met alle frambozen en zet je bonbons dan nog even in de koelkast. Vermaal de walnoten dan in een keukenmachine of met een vijzel tot een kruim. Als je toevallig tijm hebt liggen is het ook lekker om de tijm nog door de walnoten te mengen. Voeg een snuf zout toe en leg je kruim daarna in een schaaltje of bordje. Haal de ballen uit de koelkast en rol ze door het mengsel.

Snij vlak voor het serveren een appel in hele dunne plakjes. (Als je de ballen verder van tevoren helemaal af wilt hebben laat je de appel gewoon weg). Serveer de bonbons met een plakje appel, wat gekarameliseerde ui en een prikker. Dat eet makkelijker.