Pasen is altijd een leuk  moment om je weer even uit te leven met lekkere (niet al te ingewikkelde) recepten. Heerlijk om een brunch te organiseren en de tafel vol te zetten met allerlei lekkers. Deze blini’s zijn niet moeilijk, maar wel een hele schattige aanvulling op tafel. Ook leuk om als hapje bij de borrel te serveren.

Ingrediënten:
Voor ca 20 blini’s 

75 gram bloem
1 ei
1 tl bakpoeder
125 ml melk
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
Flinke snuf peper en zout
2 el roomboter
4 el mayonaise
2 takjes basilicum
10 kwarteleitjes
1 doosje cress
How-to:
Meng voor het beslag de bloem met het bakpoeder, de gedroogde kruiden, flink wat peper en zout, de melk en eieren tot een egaal beslag. Giet het in een spuitfles voor poffertjes of in een kom waar je makkelijk mee kan schenken. Ze het beslag in de koelkast.
Breng een pannetje water aan de kook. Kook de kwarteleitjes ca 3 minuten. Laat ze schrikken met koud water.
Doe in een keukenmachine (of gebruik de staafmixer) de mayonaise met grof gesneden basilicum (met steeltjes en al!).  Mix samen totdat je een mooie groene mayonaise hebt. Doe deze ook in een spuitfles of spuitzak (of gewoon in een schaaltje als je dat niet hebt).
Vet je poffertjespan goed in met roomboter en zorg dat de pan goed heet is geworden voordat je het beslag erin spuit. Keer de poffertjes om als er belletjes in komen en de bovenkant niet meer ‘vloeibaar’ is. Heel kort bakken aan de andere kant en klaar zijn ze. Laat de poffertjes afkoelen. Pel ondertussen de kwarteleitjes en snij door de helft.
Spuit een beetje basilicummayo op elk poffertje en leg er een half kwarteleitje op. Prikker erdoor, beetje cress en peper & zout erover en klaar zijn je vrolijke paas-blini’s.