Selecteer een pagina

Schiereiland Fehrman

Fehrman stond al langer op mijn lijstje. Met name omdat een goede vriendin die ik al heel lang niet had gezien (zo’n 8 jaar!) daar windsurf lessen geeft. Haar ouders hebben onder andere een surf schooltje en fietsenverhuur op het eiland. Ik vond de rit altijd net iets te lang om in 1x alleen te rijden, maar met de komst van onze leuke camper bood zich opeens een nieuw perspectief. Het fijne aan een camper is dat je onderweg heel makkelijk ergens kunt overnachten!

Dus pakte ik het laatste staartje van de zomer nog even mee en vertrok voor een lang weekend richting Fehmarn. Uiteindelijk vertrok ik natuurlijk later dan ik wilde van huis (story of my life), dus ik was heel blij dat ik halverwege een camperplaats kon opzoeken om te slapen. Ook daar kwam ik natuurlijk eigenlijk een beetje te laat aan, alle plekken waren al bezet, maar ik heb mezelf er toch maar naast gezet. Zo’n Volkswagen busje ziet er altijd toch wel schattig uit naast van die lompe, witte campers, dus ik hoopte maar dat dat voor een beetje gunfactor zou zorgen. Ik sliep er wel een beetje onrustig van, maar ik kon de volgende ochtend wel lekker op tijd op pad om het laatste stuk af te leggen.

VW T3 camperen

Sonneninsel

Fehmarn staat bekend als ‘sonneninsel’ en ik moet toegeven dat we inderdaad nog flink wat zonnestralen hebben gezien, ondanks de herfstige voorspelling (ja, regen was er ook genoeg).

Sonneninsel

Maar echt, wat een fijne plek om te zijn! We hebben bijna het hele eiland rondgefietst. Er zijn overal heel veel mensen aan het sporten (kiten, surfen, fietsen). De kiters waren goed vertegenwoordigd vanwege de World Kite Cup. De Harley days waren trouwens ook tegelijkertijd aan de gang, dus ik heb ook veel motoren (en oude bikers ;-)) gespot. Er is veel water en strand, maar ook een leuk centrum en veel leuke activiteiten (klimwanden, trapbootjes, en dus vooral surfen!).

Wij hebben ons in elk geval goed vermaakt 😉

Let’s surf!

En ik heb natuurlijk bijna iedere dag op de surfplank gedaan! Ik deed mee aan een ‘intensiev kurs’, wat betekent dat je een aantal uur per dag surft en ook nog twee blokken theorie moet volgen. Het was heerlijk! Zo lang de wind het toe liet heb ik op het water gestaan. En toen de wind te heftig werd kon ik kijken naar de surf pro’s (en hoeveel er dus nog te leren valt). Wil je ook een keer surfen op Fehmarn? Ik kan je Surfspot Lemkenhafen van harte aanbevelen! Kleinschalig, super relaxte instructeurs, verscholen plekje en, ook super fijn, het water daar is helemaal niet diep. Je kan dus overal staan. Best wel fijn als je er toch nog regelmatig afdondert…

Ik wil er volgend jaar zeker nog een keer naartoe, maar dan langer. Met een tussenstop in Hamburg en ook nog een paar dagen oversteken naar Denemarken, want je kan vanaf Fehrman heel makkelijk de boot pakken daar naartoe! En natuurlijk weer lekker oefenen met surfen 🙂