Selecteer een pagina

Ga eens naar de markt en koop een zak ‘lelijke’ paprika’s voor een euro. Deuken, plekjes, verkleuringen; het maakt voor deze soep echt niet uit als je paprika geen prachtexemplaar is. Vermijd alleen de groene paprika’s, want die zijn te bitter. Paprikasoep is een van de lekkerste en makkelijkste soepen die er zijn. Je moet een beetje geduld hebben tijdens het roosteren van de paprika’s, maar verder is het zo gepiept.

Ingrediënten:

Voor 2 personen
(minimaal) een stuk of 8 paprika’s
Een flinke snuf zout
Een snuf peper
ca 200 ml water
evt. een sinaasappel

4 el olijfolie
6 blaadjes basilicum

How-to: 

Doe de paprika’s op een bakplaat met bakpapier en rooster in de oven op 200 graden ca 15-20 minuten. De paprika’s moeten beginnen te verkleuren en je ziet dat het ‘vel’ (hoe noem je zoiets eigenlijk bij een paprika?) op sommige plekjes een beetje los laat. Haal de paprika’s dan uit de oven en laat afkoelen.

Als ze afgekoeld zijn kan je ze ontvellen en de zaadlijsters verwijderen. Doe ze in een pan met water, peper & zout en evt. wat sap van de sinaasappel. Laat even koken en pureer dan met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is. En proef! Zorg dat je genoeg zout toevoegt om de smaak van de soep goed omhoog te halen.

Doe de olie en basilicumblaadjes in een foodmixertje (of gebruik hier ook de staafmixer voor) en mix samen totdat er een gladde groene olie ontstaat. Et voilà. Rasp eventueel nog wat fijne sinaasappelschil over je soep en/of garneer met wat versgemalen peper en vers basilicumblad.